Новини | Прем'єра найочікуванішого фільму за мотивами однойменної повісті Кузьми Скрябіна "Я, "Побєда" і Берлін" відбудеться навесні 2024 року!

Прем'єра найочікуванішого фільму за мотивами однойменної повісті Кузьми Скрябіна "Я, "Побєда" і Берлін" відбудеться навесні 2024 року!

Попри загарбницьку масштабну війну, прокат українського фільму за повістю Кузьми Скрябіна "Я, "Побєда" і Берлін" стартує з 21 березня 2024 року в усіх кінотеатрах України, які наразі мають можливість продовжувати активну діяльність.

Фільм занурює глядача в атмосферу 90-х - епоху молодості Кузьми: музику, картатий кричущий стиль та романтичні сподівання молоді. Особливою родзинкою картини є культова музика Скрябіна.

Іван Бліндар, актор, виконавець головної ролі:  Це така довгоочікувана новина для всієї команди фільму й для мене особисто! Я неймовірно щасливий, що ми нарешті, попри всі складнощі, що сталися під час фільмування та підготовки до прокату, матимемо можливість поділитися з усіма нашою роботою, в яку вкладено стільки любові! Цей фільм про мрії й про те, як важливо не опускати руки на шляху до них!


Окремо хочу подякувати збройним силам України за можливості, які ми завдяки їм маємо:  прокидатися щоранку, відвідувати кінотеатри! Прошу, не забувайте про допомогу й разом до перемоги!

Фільмування стрічки відбувалося в умовах жорстких обмежень під час карантину у 2020 році.  Дату прем'єри було заплановано на 17 березня 2022 року, але у розпал підготовки до прокату відбулося повномасштабне вторгнення.

За сюжетом звичайний хлопець, музикант-початківець Кузьма, за три дні до запланованого концерту вирушає зі своїм другом Бардом до Берліна на старій «Побєді». Там він хоче обміняти раритетну автівку на омріяний шестисотий «Мерседес» у відомого колекціонера. Кузьма обіцяє своїй коханій дівчині Барбарі повернутися додому на крутій тачці, а хлопцям з гурту – обов’язково встигнути на виступ. Але вже з перших хвилин подорожі стає зрозуміло – усе пішло шкереберть. Це історія про становлення музиканта, пошуки себе, дружбу та шлях до мрії, сповнений карколомними пригодами.

Продюсери фільму Олексій Терентьєв, Юрій Артеменко й Ольга Пантелеймонова: Це по-справжньому національний і дуже очікуваний фільм. Ми разом з командою фільму пишаємося спільною і дуже особливою для нас роботою. Фільм створений завдяки безпрецедентній колаборації наших інвестицій, підтримки партнера з великого бізнесу - компанії Golden Tile, Фонду Кузьми Скрябіна, творчого внеску музичних виконавців-зірок, підтримки держави в особі Держкіно, та за неоціненої підтримки родини Кузьми Скрябіна. Важливим є те, що це фільм із соціальною місією, оскільки левова частина прибутків від кінотеатрального прокату буде направлена нами до Фонду Скрябіна для допомоги захисту нашої держави.

Ольга Ряшина, режисерка: “Цей фільм ми створювали з безмежною любовʼю та глибокою повагою. І попри всі перешкоди, нарешті частинка наших сердець знайшла шлях до глядача. Ми – мрійники, не менш віддані та натхненні, ніж наш Кузьма, і наше бажання – щоб якомога більше людей дивилось якісне українське кіно. Наша перемога ще попереду, але зараз, за допомогою 'Побєди', ми хочемо подарувати вам мить радості й світла.”

Окрім наявності цікавого сюжету, у фільму надзвичайна музична складова, над якою працювали настільки натхненно, що створили безпрецедентну для українського кіно колаборацію - улюблені всіма 16 пісень Кузьми переспівали спеціально для фільму найвідоміші українські топвиконавці. Релізи деяких треків відбулися на музичних майданчиках раніше, прем'єру інших заплановано найближчим часом. Згодом усі композиції планують об'єднати й випустити в складі спеціального музичного альбому.

Фільм має потужну інформаційну підтримку з боку друзів та партнерів - музично-розважального телеканалу М1 та радіогрупи ТАВР, зокрема радіостанції RADIO ROKS.

Дистриб'ютором фільму виступає B&H Film Distribution Company, яка має великий багаторічний досвід кінотеатрального прокату фільмів всесвітньо відомих американських студій на території України, а також успішно випускає в прокат стрічки незалежних українських, американських та європейських кінокомпаній.

ОФІЦІЙНИЙ СИНОПСИС

Шалені 90-ті. За три дні до запланованого концерту музикант-початківець Кузьма вирушає зі своїм другом Бардом до Берліна на старій «Побєді». Кажуть, там є колекціонер, готовий обміняти жовту бестію на шестисотий «Мерс». Кузьма обіцяє своїй дівчині Барбарі повернутися додому на новій тачці, а хлопцям з гурту - встигнути на виступ. Вже з перших хвилин подорожі все, звісно, йде не за планом. Проте точно відомо одне: пригода допоможе героям знайти справжнє призначення.

Основна інформація про фільм:
 
Оригінальна назва: «Я, «Побєда» і Берлін»
Країна: Україна
Жанр: пригоди, роуд-муві, комедія
Хронометраж: 100 хвилин
Прем’єра в Україні: 21 березня 2024 року
Виробництво: UPHub за підтримки Державного агентства України з питань кіно та Міністерства   культури та інформаційної політики України й компанії Golden Tile
Сценаристи: Анатолій Крим, Олексій Комаровський, Ніна ШулікаРежисер: Ольга Ряшина
Продюсери: Олексій Терентьєв, Юрій Артеменко, Ольга Пантелеймонова
Оператор-постановник: Дмитро Недря
Художник-постановник: Микола Кіщук
Актори: Іван Бліндар, Марія Стопник, Володимир Гева.

Слідкуйте за оновленнями у соціальних мережах проєкту:

Instagram: https://www.instagram.com/yapobedaiberlinmovie
Facebook: https://www.facebook.com/yapobedaiberlin