Новини | Що нового в операційній системі iOS 15

Що нового в операційній системі iOS 15

Всередині жовтня лінійка нових iPhone 13 з'явилася на українському ринку. Нові гаджети були створені на базі iOS 15 – операційної системи із потужним функціоналом. Завдяки їй лінійка iPhone була визнана високопродуктивною та швидко завоювала популярність на міжнародному ринку.



Головні переваги iOS 15

Основним оновленням системи вважається режим фокусування, який дозволяє вирішувати конкретне завдання та не переглядати інші вкладки. Додаткові переваги – розширені можливості. Йдеться про ефективні методи пошуку інформації в інтернеті, зміну додатків «Карти», «Погода». В останньому з'явилися інші способи відображення інформації. Крім того, спілкування за допомогою FaceTime стало більш природним у порівнянні із попередньою версією.

Функція «Портрет» у FaceTime розмиває фон, роблячи спілкування з людиною максимально природною та приємною. Якщо часто користуєтеся груповими дзвінками, тут допоможе режим «Сітка», що дозволяє бачити всіх користувачів одночасно.

Також з'явилася функція SharePlay, що дозволяє переглядати вміст разом. Виробник оновив програму «Wallet». Тепер воно підтримує ключі, завдяки чому можна зберігати документацію, що засвідчує особу, без побоювань.

У Safari теж щось змінилося - з'явилися панель вкладок і можливість розподіляти останні групи. У Siri додалися компоненти, пов'язані із системою безпеки. Виробник максимально захистив конфіденційну інформацію користувачів, використовуючи подібні нововведення.

До головних переваг iOS 15 відносяться:

• можливість спілкуватися з іншими в режимі реального часу;

• нові інструменти для концентрації над одним завданням;

• додаткові функції для ретельної обробки зображень;

• оновлення програми «Карти»;

• більш природне спілкування через FaceTime.




Відтворення просторового аудіо дозволяє зробити так, щоб користувачеві здавалося, що звук поширюється не з динаміка, а йде безпосередньо від співрозмовника. Оновлений мікрофон тепер відокремлює слова та фоновий шум. Останній автоматично не пропускається через динаміку.


Можливості системи iOS 15


Під час спілкування через FaceTime можна використовувати функцію SharePlay. Наприклад, її можна прослуховувати музику в Apple Music, демонструвати свій екран або переглядати фільми. Завдяки цій можливості кожен учасник може перемотувати відео або аудіо, перегортати зображення та обговорювати переглянуте із співрозмовниками.

До речі, самі дзвінки робляться не тільки через пристрої Apple - ви можете зателефонувати людині на iPad, створити посилання і переслати її до будь-якої програми, призначеної для спілкування. Користувач може приєднатися до розмови з комп'ютером, ноутбуком або смартфоном. Щодо безпеки інформації під час дзвінків можна не турбуватися – виробник подбав про надійні ключі шифрування, тому злом категорично виключено.




Справжньою знахідкою став режим фокусування, що дозволяє настроїти пристрій так, щоб він допомагав користувачеві працювати над першочерговими завданнями, ігноруючи розважальні програми певний проміжок часу. Для цього потрібно правильно налаштувати роботу гаджета. Не забувайте, що пристрій враховує звички користувача та запам'ятовує, які завдання він вирішує насамперед. Якщо потрібен гаджет на базі iOS 15, зверніться до інтернет-магазину техніки та електроніки Comfy.ua.