Новини | Як зберегти бюджет на Чорну пʼятницю

Як зберегти бюджет на Чорну пʼятницю

Вже не за горами головний розпродаж року. Він давно вийшов за рамки одного дня й триває приблизно тиждень. Проте головний день знижок лише один. Продавці готуються до нього заздалегідь. То чому б покупцям також не підготуватися до свята шопінгу, аби придбати все необхідне й зберегти бюджет? 

Розподіліть пріоритети

Навіть якщо ціни дуже приємні, не треба намагатися забрати весь акційний товар. Дотримуйтеся такої послідовності дій:

  1. Насамперед знайдіть речі зі списку, складеного заздалегідь.
  2. Порахуйте залишок коштів та оцініть, чи вистачить їх на додаткові придбання.
  3. Зверніть увагу на товари поза списком, які приваблюють величезними знижками.

Слід все добре обдумати та зважити, перш ніж зробити покупку, бо в Чорну п’ятницю продавці полюбляють махлювати з цінниками.

Слідкуйте за адресою сайту

В Чорну п’ятницю активізуються шахраї. Вони роблять клони відомих інтернет-магазинів, щоб виманювати у покупців гроші. Також створюються фейкові сторінки, що можуть збирати всю інформацію, яка зберігається у вашому браузері: паролі, персональні дані, банківські реквізити. Уважно перевіряйте сайти, на які ви заходите. Приклад правильної адреси сторінки: https://eldorado.ua/uk/promoinfo/blackfriday/.

Деякі браузери мають налаштований захист від незаконних ресурсів. Автоматично з’явиться сповіщення під час переходу на сторонній портал.

Будьте уважні до цін

Пам’ятайте, що свято розпродажу — найкращий день для заробітку ритейлерів. Вони полюбляють спочатку підіймати, а потім знижувати ціни. Тому потрібно пильно стежити за вартістю товару. Заздалегідь дізнайтеся, скільки коштує кожна позиція з вашого списку. Тоді одразу зрозумієте, дурять магазини чи ні.

Окресліть бюджет

Згідно з планом закупівель, продумайте, скільки можете витратити коштів. Зберіть їх завчасно. Виділіть суму на основні витрати та на другорядні. Це допоможе вберегти гаманець від незапланованих покупок.

Ходіть за компанію

Беріть з собою друзів на шопінг чи приєднайтеся до компанії знайомих. Так легше підбирати речі, які потребують сторонньої оцінки. Також розсудливий товариш зможе зупинити, якщо вас поглине ейфорія розпродажу, або вберегти від придбання зайвих товарів. Крім того, часто проводять такі акції, як-от 50% на другу одиницю чи друга річ у подарунок. Разом з друзями ви зможете заощадити кошти й час.

Керуючись простими правилами, легко отримати задоволення від покупок та зберегти бюджет. Варто лише заздалегідь витратити трішки часу на підготовку, щоб у «день Х» все пройшло без проблем.