Новини | Знову ретроградний Меркурій: як у 2022 році він впливає на нас

Знову ретроградний Меркурій: як у 2022 році він впливає на нас

Страждаєте від того, що все йде не за планом і шкодуєте про сказане? Відповідальність за це частково лежить на Меркурії, який розпочав ретроградний рух 14 січня.

Період ретроградного Меркурія часто спонукає нас акуратніше поводитися з технікою, стежити за документами, не діяти і не говорити нічого імпульсивно, переносити початок чогось нового та важливого, завершуючи раніше відкладені справи.

У 2022 році ретроградний Меркурій впливатиме на нас аж чотири рази. Перший цьогорічний ретроградний рух Меркурія розпочався у знаку Водолія 14 січня, хоча його вплив відчувається з 29 грудня 2021 року. Триватиме цей період до 3 лютого, але тіньова дія ретроградного руху триватиме до 23 лютого.

Головна тема цього ретроградного Меркурія пов'язана з підтриманням спілкування з близькими друзями та сім'єю. Рушійною силою періоду є унікальний дух Водолія. Позаяк цим повітряним знаком керує новаторський Уран, загальний настрій ретроградності може бути відчуженим, через що є ризик забути перетелефонувати або написати комусь із близьких. Логічна й інтелектуальна природа Водолія допоможе зберігати спокій, якщо у спілкуванні відбуватимуться невдачі.

25 січня ретроградний Меркурій перетворюється на земний знак Козерога, ставлячи перед нами нове завдання – підтримувати професійне спілкування. Якщо в цей період вам потрібно підписати контракт, пов'язаний з бізнесом, обов'язково зверніться до юриста або довіреної особи, щоб перевірити ще раз документи. Додаткової акуратності у комунікаціях з колегами та близькими намагайтеся дотримуватися до кінця лютого.



Photo: Getty Images

Наступний ретроградний Меркурій відбудеться в період з 10 травня до 3 червня, потім з 9 вересня до 2 жовтня та з 29 грудня до 18 січня 2023 року.

Спілкування є величезною частиною нашого життя, тому слід очікувати певного розчарування, коли планета комунікації рухається у зворотному напрямку. Важливо пам'ятати, що попри те, що ретроградність планет може дратувати і спричиняти невдачі, це не кінець світу. Швидкий Меркурій стає ретроградним три-чотири рази на рік, так що ви проходили через це багато разів, а отже, і цього року впораєтеся також.

https://vogue.ua